Tilaisuuksia ympäristötekoihin Merisatamassa

Merenkulun ympäristölaki astui voimaan

Heinäkuussa 2021 uudistettu Merenkulun ympäristösuojelulaki astui siirtymäajan jälkeen voimaan vappuna tiukentaen jätehuoltoa kokoistemme seurojen kannalta, tiedotti SPV aiemmin keväällä. Jatkossa myös vähintään 25-paikkaisten venesatamien tulee tarjota veneilijöille jätelajittelupiste ja järjestää erilliskeräys myös vaaralliselle jätteelle. Näissä muutoksissa luotamme vuokraisäntämme Helsingin kaupungin järjestelyihin ja siihen, että Merisatama ymmärretään venesatamaksi kokonaisuutena. Jotain muutoksia on kuitenkin odotettavissa HSY:n ongelmajäteasemanamme toimineen Punavuoren Raudan lopettaessa toimintansa alueella tulevana syksynä.

Vaihtoehto myrkkymaaleille

Kauden 2021 suurten odotusten listalla oli purjeveneillekin sopiva harjapesuriasema Sirpalesaareen. Globaalin rahtiliikenteen pullonkaulana toiminut Suezin kanava piti kuitenkin veneilijöitä jännityksessä konttilaiva Ever Givenin pantatessa lastiaan poikittain kanavaan parkkeerattuna ja sitten Egyptin tullin hallussa. Pesuria voikin pitää uutuutena vielä alkavalla kaudellakin, sillä sen käyttöön otto venyi lopulta syyskesän puolelle. Uusi palvelu sijaitsee SPS:n laitureiden yhteydessä Sirpalesaaressa heti kotisatamamme vieressä.

Uuden ajan polttoaineita Liuskaluodolla

Myös Merisataman huoltoasema Seapoint on ottanut askelia kestävän kehityksen suuntaan. Öljymarkkinoiden hakiessa uusia ratkaisuja he ovat lähteneet kiertotalouden suuntaan seuraavan tiedotteen kera:

Seapoint mahdollistaa keskimäärin 90% pienemmät veneilypäästöt tuomalla valikoimiinsa täysin uusiutuvan Seapoint New Dieselin ensimmäisenä veneasemaketjuna Itämeren alueella. Tuotetta on jo mahdollista tankata Korpoströmin ja Liuskaluodon asemilla.
 
100-prosenttisesti jätteistä ja tähteistä valmistettu Seapoint New Diesel soveltuu kaikkiin Dieselmoottoreihin. Tuote palaa moottorissa puhtaasti, mikä tarkoittaa kevyempiä lähipäästöjä ja pienempää kuormitusta rannikkoalueen ilmastolle. Yhdessä korkean setaaniluvun kanssa, rikitön, hapeton ja aromaatiton Seapoint New Diesel mahdollistaa huippusuorituskyvyn ja puhtaan palamisen vastaten tai ylittäen parhaiden fossiilisten dieselpolttoaineiden ominaisuudet. Tuote ei sisällä FAMEa tai RMEtä.

Seapoint tarjoaa myös edellä mainittua kevyempää omatoimista pohjan harjausta Seapoint Brush-palvelun muodossa.