Kausi avattu turvaetäisyydeltä ja muuta ajankohtaista toukokuulle

Tyylistä ei tingitä vaikka korona vielä rajoittaakin kokoontumisia

Kausi avattiin perinteisin seremonioin kevään parhaassa säässä kornetin säestämänä ja kommodorin tervehdyksen kera 10.5.2021. Olemme luottavaisina, että pian pääsemme jälleen kokoontumaan vähemmän orvoissa merkeissä.

Toivotamme antoisaa ja turvallista veneilykautta Merisataman venekerhon jäsenistölle!

Lipunnosto 10.5.2021

Vuokravahteja kaivataan

Tänä vuonna lanseerattu vartiovuorojen sähköinen varaus on ollut menestys, sillä ennalta varatuiksi vuoroiksi päätyi peräti 3/4 vuoroista. Suosiota selittää uuden järjestelmän mahdollistama varausten liittäminen suoraan omaan sähköiseen kalenteriin ja sähköposti- sekä tekstiviestimuistutukset lähestyvistä vuoroista.

Mikäli vartioajankohtaanne sattuu kaikesta huolimatta este, olemme pyrkineet keräämään yhteystietoja luotettaville vuokravahdeille vartiokopin ilmoitustaululle.

Nyt vuokravahdeista on pulaa, joten mikäli tunnette reippaita yli 15 vuotiaita tyyppejä perheenne nuorisosta tai sen ulkopuolelta, toivomme heidän tuovan ilmoituksiaan hintapyyntöineen suoraan koppiin ja/tai vartiopäällikön sähköpostiin, josta kokoamme listan tänne jäsensivujen yhteyteen.

Laiturille pikaisia korjauksia

Jälleen kerran pettänyt kulkusilta paljasti itäponttonin kiinnitysten heikon jaman, kun Kerho testasi viestiketjua satamakapteenilta kommodorin kautta kaupungin satamakapteenille ja edelleen työtiimille. Lopputulokseksi kellotettiin ennätyksellinen 10 ja puoli tuntia kun laiturilla oli jo korjaukset käynnissä, mistä lähetimme kaupungille suuret kiitokset.

Kiinnitys ja ankkurointi korjattiin pikaisesti ja samalla avattiin yli 50-vuotiaan laituripätkän kellukesäiliöt, joiden sisältämä vesi painaa ponttonia kieroon. Veden pumppausta pois suunnitellaan. Samassa korjauspuuskassa saatiin T-risteyksen lahot lankut vaihdettua sekä korjattua muutaman poijun sijainti. Myös T-laiturin ankkuroinnin todettiin pettäneen ja asiaan paneudutaan kun riittävän iso leka löytyy.

Kaupungin toiminnan ripeytyminen vaikuttaa lupaavalta tulevien remonttien kannalta. Määrärahoja ei isoihin korjauksiin tälle kaudelle liene, mutta kenties jo 2022 syksyllä saamme ainakin vanhimman osan laiturista vaihdettua uuteen. Elämme toivossa ja pyrimme siihen saakka välttämään nilkkojen taittumista astuessamme itäponttonille.

Ajankohtaista toukokuussa

Sammutinhuolto lähestyy 15.5.

Tiedotteessa 3/21 mainittu SPS:n sammutinhuolto Carusellin takapihalla lähestyy. Naapuriseuramme Suomalainen pursiseura tuo perinteiseen tapaan sammutintarkastuksen tarjolle Caruselin taakse yhdyslaiturin päähän. Tänä vuonna tarkastuspäivä ja -aika ovat 15.5. klo 10–14. Tarkastuksen hinta on 9 e/sammutin.

Kutsu kansainväliseen veneilyseminaariin 19.5.

Itämeren veneilymatkailun kehitysnäkymiä on tarjolla 30Miles RusFin-web-seminaarissa. Ohjelma ja ilmoittautuminen tapahtuu tästä linkistä.

Ilmoittatuminen vuosikatsastukseen 31.5. mennessä

Sähköisestä vartiovarauksesta on otettu mallia myös katsatusvarauksiin, joista lisää tiedotteessa 4/21.

SPV:n webinaarit mm. säästä ja matkaveneilystä

Mikäli et vielä vietä iltojasi venettä rapsutellen, ehtii sohvaperunatkin hakea siihen innoitusta SPV:n teemailloista mm. säähän ja matkaveneilyyn liittyen.

Isoillekin veneille sopiva pohjapesuri Merisatamaan

SPS:ltä kuuluu muitakin laajemmin veneilijöitä palvelevia uutisia, sillä rakenteilla on köliveneillekin sopiva pohjapesupaikka satamamme välittömään läheisyyteen.