www.msvk.fi Kerhon merkki ja nimi Viestiliput

Paluu uusimpiin tapahtumiin

Veneilyvuosi 2012
pvm Tapahtumia
17.11. Lähdemme tutustumaan uuteen Tallinnan merimuseon osaan, Lentosataman näyttelyalueeseen.
Matka alkaa Eckerö Linen M/s Norlandialla lauantaina 17.11. Lähtö on kello 9.00 Länsiterminaalista ja Tallinnassa olemme kello 12.00. Laivalla nautimme meriaamiaisen kello 10.00. Satamasta siirrymme tilausbussilla näyttelyyn, jossa on opastettu kierros. Paluu satamaan on tilausbussilla ja sataman marketeissa tai lähiseudulla on aikaa omatoimiseen kiertelyyn. Sama laiva lähtee Helsinkiin kello 17.30, jonne saavumme kello 20.45.
Hinta on varsinaisilta jäseniltä 30 euroa ja puolisoilta sekä kimppavenejäseniltä (kannatusjäsen) 60 euroa. Hinta sisältää merimatkat, meriaamiaisen, tilausbussimatkat, pääsylipun näyttelyyn sekä opaskierroksen näyttelyssä. Matkalla on myös käytettävissä kohtalaisesti viroa puhuvan asiantuntemattoman oppaan palvelut. Laivalta on mahdollista varata hytti.
Ilmoittautuminen mielellään sähköpostilla arto.pietikainen(at)kolumbus.fi tai tarvittaessa puhelinnumeroon 050 5747 506 viimeistään 24.10. Ilmoittautuessa pitää ilmoittaa lähtijän etu- ja sukunimi sekä syntymäaika. Paikkoja on rajoitetusti ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä! Matkalle tarvitaan passi tai kuvallinen henkilötodistus.
09.11. Meille on varattu paikkoja Meriturvan Veneilijän pelastautumiskurssille Lohjalla perjantaina. Kurssi kestää koko päivän ja siitä on yleisesti pidetty. Kerho subventoi 149 euron kurssimaksua jäsenten osalta 40 eurolla, mutta myös kaveri tai puoliso voi osallistua kustannuksellaan.
Ilmoittautumiset Arto Pietikäiselle, 050 5747 506 tai arto.pietikainen(at)kolumbus.fi 17.10. mennessä.
Viime keväänä seitsemän kerholaista osallistui. Osoitteessa Meriturva on esite kurssista.
01.10. LIPUNLASKU MAANANTAINA KLO 18.30
- PUHETTA PURJEHDUSKAUDESTA
- LIPUNLASKU
- SATAMAKAPTEENIN TARJOILUA
- VENEILYKOKEMUSTEN VAIHTOA
- MAHDOLLISET JÄLKIPUHEET SISÄTILOISSA
TERVETULOA!
15.09. PUKKITALKOOT Merisataman talvisäilytyskentällä lauantaina klo 10:00 alkaen! Tervetuloa tutustumaan tai turisemaan makkaroiden ja virvokkeiden kera.
Tarjoilujen vuoksi toivomme ilmoittautumista etukäteen osoitteeseen petri.leppala(at)gmail.com tai numeroon 040-7030770 perjantaihin 14.9.2012 klo 17 mennessä.
27.08. KESÄRETKI järjestetään maanantaina klo 17:30 alkaen.
Toivotamme kerhon uudet ja vanhat jäsenet seuralaisineen tervetulleiksi viettämään tunnelmallista kesäiltaa Pihlajasaareen laadukkaiden grilliherkkujen pariin!
Kesän kuulumisten, uusien ideoiden sekä yhteisen ajanvieton lisäksi toimii Pihlajasaari sään salliessa myös kerhon perinteikkään purjehduskilpailun maalina.
Kerho järjestää kyyditykset vuoroveneellä Merisatamasta Carusellin länsirannalta kello 17:30 ja 18:30, kerholaisille ilmainen kuljetus mainitsemalla asiasta henkilökunnalle.
Ilmoittautumiset vahtikopin listaan tai osoitteeseen petri.leppala(at)gmail.com tai numeroon 040-7030770 maanantaihin 27.8.2012 klo 12 mennessä.
Huomioikaa säävaraus!
MSVK:n PURJEHDUSKILPAILU: Säätilan salliessa selvitetään purjehduskilpailun keinoin maineikkaan kiertopalkintomme kauden haltija klo 17:30 alkaen.
Osanottajista riippuen lähtö olisi joko yhteislähtö tai takaa-ajo LYS-tasoituksin. Rata järjestetään Merisatamasta Pihlajasaareen, jossa odottaa iloinen yleisö ja maukkaat antimet. Kipparikokous vahtikopilla klo 17:15 päättää tarkemmin kilpailun kulun.
Ilmoittautumiset vahtikopin listaan tai osoitteeseen petri.leppala(at)gmail.com perjantaihin 24.8. mennessä.
07.05. Lipunnosto maanantaina klo 18.00 perinteisin menoin.
05.05. Sammutinhuoltoa lauantaina klo 10 - 13 ravintola Carusellin takana. Suomalaisen pursiseuran nicetoimikunta ja Lohjan sammutinhuolto järjestää. Tarkastusmaksu 8 €/sammutin (käteisellä). Myynnissä myös uusia uusia sammuttimia, peitteitä ym.
03.05.

Veneilyturvallisuusilta HSK:lla 03.05.

Suomen Meripelastusseura ja Suomen Purjehdus ja veneily (SPV) järjestävät yhdessä veneilyturvallisuusillan torstaina 3. toukokuuta klo 18-20 Helsingfors Segelklubb ry:n klubitalolla Lauttasaaressa, Vattuniemen puistotie 1. Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille veneilyn harrastajille ja vesillä liikkumisesta kiinnostuneille.

Veneilyturvallisuusillassa käydään läpi kaikki tärkeät turvalliseen vesillä liikkumiseen kuuluvat asiat, kuten veneen pakolliset ja suositeltavat varusteet, hyvät merimiestavat ja jokamiehenoikeudet, mitä asioita on hyvä muistaa vesille lähdettäessä sekä oikeat toimintatavat ja avun pyytäminen hätätilanteessa. Lisäksi Meripelastusseura ja SPV kertovat toiminnastaan ja veneilijöille tarjoamistaan palveluista. Tilaisuudessa voi samalla liittyä paikallisen venekerhon tai pursiseuran jäseneksi sekä hankkia Meripelastusseuran Trossi-jäsenpalvelun.

Meripelastusseura ja SPV ovat tänä keväänä laatineet yhteistyössä kattavan Veneilyturvallisuus-koulutuspaketin, joka tulee alkavalle purjehduskaudelle molempien keskusjärjestöjen jäsenyhdistysten ja –seurojen käyttöön sekä julkaistaan myös järjestöjen nettisivuilla. Koulutuspaketin tavoitteena on tukea yhdistysten ja seurojen tekemää valistustyötä sekä yhdenmukaistaa niiden viestintää.

Suomen Meripelastusseura on 56 meri- ja järvipelastusyhdistyksen keskusjärjestö, jonka päätehtävä on merihätään joutuneiden pelastaminen. Vuosittain vapaaehtoiset meripelastajat suorittavat yli 1000 hälytystehtävää, joissa apua saa lähes 3000 ihmistä ja 1000 alusta. Seura edistää turvallisuutta vesillämme vaikuttamalla säädöksiin ja asenteisiin sekä tekee tiivistä yhteistyötä muiden alan järjestöjen ja viranomaisten kanssa. Meripelastusseura omistaa 150 pelastusalusta, ja sillä on ympäri maata 64 meripelastusasemaa ja noin 2 000 ammattitaitoista vapaaehtoista meripelastajaa. Yhteensä järjestössä on jäseniä yli 18 000.

Suomen Purjehdus ja veneily on suomalaisten veneilyseurojen etujärjestö. Jäsenseuroja liitossa on 331, luokkaliitto 42 ja noin 60 000 jäsentä. Liitto huolehtii veneilyurheilun harjoittamis- ja kehittämisedellytyksistä Suomessa sekä osallistuu lajin kehittämiseen kansainvälisesti. Liitto tukee seuroja ja luokkaliittoja, jotka tuottavat laadukkaita palveluja veneilyn ja yhteiskunnan hyväksi.

23.03. Meriturva järjestää Veneilijän pelastautumiskurssin perjantaina! Kurssi kestää koko päivän ja koulutuspaikka on Lohjalla. Osoitteessa Meriturva on esite kurssista.
Suuri osa kurssista on harjoittelua isossa altaassa, jonne saa haluttaessa myrskyolosuhteet. Kurssin käyneet ovat olleet hyvin tyytyväisiä kurssiin. Kurssin hinta on noin 150 euroa, josta kerho subventoi jäseniä 40 eurolla, puolisot ja kimppajäsenet ym. täydellä hinnalla.
Ilmoittautumiset Arto Pietikäiselle, arto.pietikainen(at)kolumbus.fi tai 050 5747 506 viimeistään 16.1.2012. Paikkoja on rajoitetusti! Mikäli juuri tuo aika ei sovi, mutta muuten kurssi kiinnostaisi, ilmoita siitäkin. Joka tapauksessa kurssi on arkipäivänä. Jos meillä on 16 osallistujaa, voimme tilata oman kurssin.
20.02. Vuosikokous ravintola Punavuoren Ahvenessa maanantaina kello 18.

Paluu uusimpiin tapahtumiin